Přerušovaný půst

Způsob stravování, jehož základním principem je střídání časových oken pro dobrovolný půst a pro příjem potravin. Jeho cílem je střídat v těle období dostatku a nedostatku. Právě nedostatek je jedním z hlavních spouštěčů regeneračních procesů v těle a aktivuje sirtuiny, enzymy dlouhověkosti.

Existuje více forem přerušovaného půstu. Jednou z nejznámějších variant je rozdělení dne na 16hodinový úsek bez příjmu potravy a 8hodinový úsek pro stravování. Další variantou může být např. 24hodinový půst dvakrát týdně. Přerušovaný půst tedy neupravuje složení jídelníčku, pouze určuje časová okna pro jedení a půst.

Více se dočtete ve článku Půstem ke zdraví a dlouhověkosti.

Rubriky

Nechte si posílat nové články

Stáhněte si ukázku knihy 7 návyků dlouhověkosti

*Na tento e-mail vám zdarma pošleme ukázku o 40 stranách. Zadáním e-mailu dáváte souhlas s tím, že vám maximálně jednou do měsíce pošleme nové články a hodnotné informace o dlouhověkosti. Váš e-mail nikomu nepředáme a z newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit.